Collosorbo - Rosso di Montalcino 2022

Velmi tradiční pohled na styl vín Rosso di Montalcino. Hrozny pocházejí z části ze stejných vybraných vinic určeným primárně pro výrobu Brunella, z části z mladších výsadeb. I díky tomu je jeho projev plnější a výraznější, než u mnoha jiných vín typu Rosso di Montalcino. V tomto ohledu si Rosso od Collosorba nezadá s mnohými méně prestižními Brunelly. Zásadní rozdíl oproti jeho "většímu" bratrovi je však v délce zrání, které je pouze rok a spíše v menších sudech než u Brunella, u malé části dokonce klasických barrique 225 litrů. Není je třeba pít úplně mladé, naše zkušenost je ideální cca 4-5 let po sklizni, ale i jako mladé je excelentní. Víno plné bobulového ovoce, višní a švestek, s minerální dochutí a širokým tělem. Vhodné pro pomalé ucucávání u dobré knížky někde na horské chatě u krbu, perfektní k výraznějším úpravám hovězího masa, těstovinám s ragů z divočáka.

Dostupnost Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
10.9.2024
Možnosti doručení
580 Kč
Collosorbo - Rosso di Montalcino 2022

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Italská vína
? Obsah cukru: Suché
Druh vína: Červené
Země: Itálie
Vinařská oblast: Toskánsko
Obsah alkoholu: 15%obj.
Vinařství: Tenuta Collosorbo
Odrůda: Sangiovese
Naturální víno: Ne
Ročník: 2022
Objem: 0,75l
Certifikace: Bio

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tenuta Collosorbo - Montalcino, Itálie

Tři ženy se starají o vinařství Tenuta Collosorbo. Giovanna Ciacci a její dvě dcery Laura a Lucia spravují rodinné dědictví vinohradnictví a výroby vína s rodinnou historií od poloviny 19. století. Samotná Tenuta Collosorbo byla založena jako divize rodového hospodářství v roce 1995. Vinařství se nachází v jižní části Montalcina, mezi Sant’Angelo in Colle a Castelnuovo dell’Abate a hosdpodaří na cca 35 hektarech vinic. I když tyto plochy navazují na sebe, najdete zde několik typů terroir - od oblázkových půd dávající vínům plnost a energii, přes vápenitou hlínu doplňující optimální extrakt a kyseliny, po půdy s vysokým obsahem železa, které se odrážejí ve vínech zvyšenou kořenitostí a strukturou. V Tenuta Collosorbo pracují už roky s respektem k přírodě a tradičním postupům práce ve sklepě, včetně certifikace BIO. Jejich vína patří mezi nejlépe hodnocená v regionu a spíše než tučnost a hutnost přinášejí eleganci, jemnost a rafinovanost ve svém projevu. Osttaně přesně takové jsou i ženy, starající se o vinice a výrobu.