Le Bertole - Prosecco Valdobbiadene DOCG Franco extra brut 2023

Prosecco DOCG Millesimato - tentokrát ale v suché EXTRA BRUT podobě. Takže pokud máte rádi opravdu suché bubliny, tohle bude Vaše jasná volba. Hrozny odrůdy Glera (90%) a Perera (10%) pocházejí z vyhlášené lokality Valdobbiadene, z výše položených, terasovitých vinic. Sběr hroznů probíhal pouze ručně do malých přepravek, aby nedošlo k jejich poškození. Šetrné lisování celých hroznů, charmat metoda výroby sektu, a POZOR - teď to přijde - 0 (slovy nula) gramů dosage!!! Ve vůni převládají spíše květnaté tóny, doplněné čertsvě nakrájenými jablky a hruškami, s jemným minerálním charakterem v závěru. Chuti dominuje zralé ovoce, citrusy a mandle, víno má krásně dlouhý, jemně slaný závěr. I přes absenci zbytkového cukru je víno velmi komplexní a vyvážené, přitom krásně suché. Strukturou víno nejlépe doplní mořské plody a ryby, ideálně v syrové variantě, poslouží ale určitě dobře i jako aperitiv. Nejlépe vynikne v teplotě mezi 8 - 10 stupni, nemusíte se bát i uložit na pár let do sklepa, víno se zjemní a získá na šíři a komplexnosti.

Dostupnost Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
10.9.2024
Možnosti doručení
440 Kč
Le Bertole - Prosecco Valdobbiadene DOCG Franco extra brut 2023

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Italská vína
? Obsah cukru: Brut Nature, Extra Brut
Druh šumivého vína: Prosecco
Země: Itálie
Vinařská oblast: Valdobbiadene
Zrání vína: Charmat
Obsah alkoholu: 11,5%obj.
Vinařství: Le Bertole
Odrůda: Glera
Naturální víno: Ne
Ročník: 2023
Objem: 0,75l
Certifikace: Ne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Le Bertole - Valdobbiadene, Itálie

Vinařství Le Bertole vzniklo v roce 1997 a jeho zakladatelem není nikdo jiný než Gianfranco Bortolin a jeho žena Vivina, členové jedné z nejznámějších vinařských rodin regionu Vadobbiadene a Cartizze. Rozdíl oproti ostatním vinařským podnikům z regionu Trevisa je především v jasné koncepci výroby Prosecca a to pouze v nejvyšších kvalitativních kategoriích, z hroznů pocházejících pouze z nejlepších vinic regionu Valdobbiadene (resp. Cartizze) a důsledného hlídání celého procesu výroby a kvality produktů přímo zakladatelem vinařství Gianfrancem Bortolin. Vinařství můžeme směle nazvat butikovým, především v kontrastu vůči většině ostatních velkoproducentů Prosecca. I díky tomu se vinasřtví rychle etablovalo na mezinárodní vinařské scéně a často získává váznamná ocenění za svá vína. Dnes patří právem mezi nejuznávanější producenty Prosecca.