Le Bertole - Prosecco Valdobbiadene DOCG Supreme dry 2023

Prosecco DOCG Millesimato ve vrcholné kategorii Suprème dry - vlajková loď vinařtví, víno pro vyjímečné příležitosti. Hrozny odrůdy Glera pocházejí z vyhlášené lokality Valdobbiadene, z výše položených, terasovitých vinic. Sběr hroznů probíhal pouze ručně do malých přepravek, aby nedošlo k jejich poškození. Šetrné lisování celých hroznů, charmat metoda výroby sektu, dosage 25 gramů na litr. Aromatika je velmi komplexní a prezentuje směs vyzrálého letního ovoce s jemnými náznaky tropů, včetně oříškovo-medového závěru. Víno je chuťově plné, velmi elegantní a dlouhé, s kořeněným závěrem. Spíše než aperitiv jej využijete k dezertům, ovoci či jen tak k pití během užívání si nekonečných výhledů do vinic (nebo do zahrady). Nejlépe vynikne v teplotě mezi 8 - 10 stupni, nemusíte se bát i uložit na pár let do sklepa, jeho mohutné chuti další harmonizace časem pouze pomůže.

Dostupnost Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení
440 Kč
Le Bertole - Prosecco Valdobbiadene DOCG Supreme dry 2023

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Italská vína
? Obsah cukru: Dry
Druh šumivého vína: Prosecco
Země: Itálie
Vinařská oblast: Valdobbiadene
Zrání vína: Charmat
Obsah alkoholu: 11,5%obj
Vinařství: Le Bertole
Odrůda: Glera
Naturální víno: Ne
Ročník: 2023
Objem: 0,75l
Certifikace: Ne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Le Bertole - Valdobbiadene, Itálie

Vinařství Le Bertole vzniklo v roce 1997 a jeho zakladatelem není nikdo jiný než Gianfranco Bortolin a jeho žena Vivina, členové jedné z nejznámějších vinařských rodin regionu Vadobbiadene a Cartizze. Rozdíl oproti ostatním vinařským podnikům z regionu Trevisa je především v jasné koncepci výroby Prosecca a to pouze v nejvyšších kvalitativních kategoriích, z hroznů pocházejících pouze z nejlepších vinic regionu Valdobbiadene (resp. Cartizze) a důsledného hlídání celého procesu výroby a kvality produktů přímo zakladatelem vinařství Gianfrancem Bortolin. Vinařství můžeme směle nazvat butikovým, především v kontrastu vůči většině ostatních velkoproducentů Prosecca. I díky tomu se vinasřtví rychle etablovalo na mezinárodní vinařské scéně a často získává váznamná ocenění za svá vína. Dnes patří právem mezi nejuznávanější producenty Prosecca.