Nestarec - TRBLMKR 2021

Slovy vinaře:

Moje ztělesnění v láhvi. Nepoužívám vizitky, nějak mi to nesedí, místo toho dávám láhve TRBLMKR (fakt, musíme toho každý rok udělat víc než ostatních "bělob", abych měl při seznamování co rozdávat).

Asi ne láska na první pohled, ale když si sednete, je to přátelství už na furt, takže po čase dokonce přestane být introvertní a rozmluví se. Tohle víno je vždycky postaveno na Neuburském – stará odrůda, která je teď na ústupu, protože má nízké výnosy a kompaktní hrozen, který ji dělá náchylnou na hnití. Ale já ji mám z mnoha důvodů rád. Skvěle se hodí na naši půdu a umí zrát, když se z původně neutrální mladosti postupně vyloupávají krásná terciární aromata pro ty, co si umí počkat. Díky polomasité dužině je to jednak jedna z nejchutnějších odrůd jen tak k jídlu, jednak se děsně blbě lisuje. Což z Neuburgu za komančů dělalo oblíbenou odrůdu pro druhák (piquette pro vás mileniály, lol) – z ručního lisu totiž vždycky zbylo spousta materiálu na druhé vyždímání.

Obsahuje oxid siřičitý

Země původu Česká republika

Plněno v: Milan Nestarec, Velké Bílovice

Dostupnost Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
26.11.2024
Možnosti doručení
620 Kč
Nestarec - TRBLMKR 2021

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Moravská vína
? Obsah cukru: Suché
Druh vína: Bílé
Země: Česká republika
Vinařská oblast: Morava
Zrání vína: Dřevěný sud
Obsah alkoholu: 13%obj.
Vinařství: Milan Nestarec
Odrůda: Neuburger
Naturální víno: Ano
Ročník: 2021
Objem: 0,75l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Milan Nestarec

Milan Nestarec - Velké Bílovice, podoblast Velkopavlovická 

Danger, Vidličky a nože, Běl, Bum bum cha. To jsou slova, která se týkají mladého a úspěšného vinaře z Moravského Žižkova. Milan Nestarec je jedním z nejviditelnějších propagátorů a výrobců naturálních vín. "Víno z hroznů, nic víc." Jeho vína jsou přátelská, veselá, některá jasná, lehká, pitelná jen tak, prostě přímá. Jiná zase složitjší, strukturovaná, ta, u kterých vás bude bavit si s nimi hrát, dopřát jim čas a poznávat je. U všech platí, že patří také k jídlu. Milan pěstuje révu na 8 hektarech, o které pečuje v souladu s přírodou, ale nálepce bio se prý vyhýbá, protože vše, co dělá plyne z jeho přirozeného respektu a přesvědčení, že přírodu je třeba ctít a být, žít a pracovat s ní v souladu.