Nestarec - Umami 2021
Slovy vinaře:
Některé věci vznikají za ideálních podmínek, některé věci vzniknou čistě náhodou a některé věci vznikají z potřeby. UMAMI je ten poslední případ. Mám rád jídlo. Mám rád věci kolem jídla. Mluvení o jídle. Vlastně o něm asi mluvím víc než o víně. Víno je ale vlastně jídlo, takže všechno v pořádku. Každopádně – miluju asijský jídlo. A k němu výrazné, aromatické víno. Jeden z takových těch pairingů, co tě vystřelí a pomůže ti pochopit, že někdy se 1+1 prostě fakt rovná 3 a proč víno a jídlo patří k sobě jako párek a kremžská hořčice. (Sorry, team kečup.) Proto jsem si stvořil svoje UMAMI.
Ročník 2019 je čistý Tramín z trati Achtele v Bilovicích. Historická sprašová poloha tvoří přírodní amfiteátr, což přirozeně vede k menšímu proudění vzduchu a sklonu k botrytidě v níže položené části vinice, zatímco horní část zraje pomaleji. Tento kontrast se snažíme uchovat v samotném víně – výsledkem je nečekaná harmonie opulence a rázné kyseliny, která neustále vybízí k opakovanému zkoumání.
Obsahuje oxid siřičitý
Země původu Česká republika
Plněno v: Milan Nestarec, Velké Bílovice
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
Kategorie: | Moravská vína |
---|---|
? Obsah cukru: | Suché |
Druh vína: | Bílé |
Země: | Česká republika |
Vinařská oblast: | Morava |
Zrání vína: | Dřevěný sud |
Obsah alkoholu: | 13%obj. |
Vinařství: | Milan Nestarec |
Odrůda: | Tramín červený |
Naturální víno: | Ano |
Ročník: | 2021 |
Objem: | 0,75l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Milan Nestarec - Velké Bílovice, podoblast Velkopavlovická
Danger, Vidličky a nože, Běl, Bum bum cha. To jsou slova, která se týkají mladého a úspěšného vinaře z Moravského Žižkova. Milan Nestarec je jedním z nejviditelnějších propagátorů a výrobců naturálních vín. "Víno z hroznů, nic víc." Jeho vína jsou přátelská, veselá, některá jasná, lehká, pitelná jen tak, prostě přímá. Jiná zase složitjší, strukturovaná, ta, u kterých vás bude bavit si s nimi hrát, dopřát jim čas a poznávat je. U všech platí, že patří také k jídlu. Milan pěstuje révu na 8 hektarech, o které pečuje v souladu s přírodou, ale nálepce bio se prý vyhýbá, protože vše, co dělá plyne z jeho přirozeného respektu a přesvědčení, že přírodu je třeba ctít a být, žít a pracovat s ní v souladu.