Seckinger - Riesling Deidesheim am Kirchenberg 2021
Kirchenberg je jižně orientovaná lokalita přímo na okraji lesa. Dominuje zde žlutý pískovec. Díky jižnímu svahu hrozny přes den perfektně a celkem rychle dozrávají. Vzhledem k blízkosti lesa se lokalita večer a v noci rychle ochlazuje, což znamená, že je zde možné udržet vysokou úroveň kyselosti. Zde je pro nás důležité, aby byla lokalita sklizena včas a aby byla co nejlépe zachován charakter lokality. Po vylisování mošt putuje přímo ke spontánní fermentaci. Kirchenberg je ukázkovým příkladem Mittelhaardterských půd - ovocný, kořenitý, hluboký na patře s jemně integrovanou kyselostí. Navzdory nebo právě díky přirozené vinifikaci je víno běh na dlouhé tratě, které si opravdu vychutnáte až po roce v lahvi.
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
Kategorie: | Německá vína |
---|---|
? Obsah cukru: | Suché |
Druh vína: | Bílé |
Země: | Německo |
Vinařská oblast: | Pfalz |
Zrání vína: | Dřevěný sud |
Obsah alkoholu: | 13,5%obj. |
Vinařství: | Weingut Seckinger |
Odrůda: | Ryzlink rýnský |
Naturální víno: | Ano |
Ročník: | 2021 |
Objem: | 0,75l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Weingut Seckinger - Pfalz
Pět bodů v logu reprezentuje Jonase, Lukase a Philippa. Ale vinařství Seckinger je rodinná firma založena v roce 2012 a tvoří ji i mnoho dobrých přátel rodiny. Jedná se o jedno z nejmladších vinařství v Niederkirchenu ve Falcku. S ročníkem 2018 je vinařství Seckinger ekologicky certifikováno a další krokem byl přechod na biodynamiku od roku 2018. Kromě aspektu ekologického zemědělství je pro vinařství Seckinger také důležitá rekultivace starých vinic. Na 14 hektarech vinic, které obhospodařují je především Ryzlink rýnský, Rulandské bílé a Rulandské modré. V rekultivovaných terasovitých oblastech vysazují nový Ryzlink rýnský. Co se vína týče, samozřejmostí je spontánní fermentace, dřevěné sudy a žádné čeřící prostředky. Žádná manipulace zvenčí. Zcela se obejdou bez technických prostředků na úpravu vína, protože si zakládají na nezávislosti vín. Kromě minimálního množství síry (pokud vůbec) se na konci výroby nic nepřidává a nic neodebírá. Tím zajišťují přírodní, technicky bezchybná vína s polohovým charakterem.