Seckinger - Riesling Herrgottsacker 2021
Herrgottsacker je jednou z největších vinic v oblasti Deidesheim a díky velké rozloze má odlišné půdy a mikroklima. Polovina hroznů z Herrgottsackeru pochází z oblastí blízkých lesu, které mají vysokou kyselost a spíše zelenou, svěží strukturu hroznů, zatímco druhá polovina pochází z hlavní části vinice, kde převládá extrémně neúrodná půda ze starých červených a žlutých pískovců. Zde je často velmi horko a hrozny se sklízí při vysokém stupni zralosti. Celé hrozny z této části se v celku lisují a hrozny od lesa se nechávají lehce macerovat, aby se dosáhlo dokonale vyváženého stylu. Fenolika, sůl, kyselost a aroma zralého žlutého ovoce jsou skvělou branou do světa traťových vín.
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
Kategorie: | Německá vína |
---|---|
? Obsah cukru: | Suché |
Druh vína: | Bílé |
Země: | Německo |
Vinařská oblast: | Pfalz |
Zrání vína: | Dřevěný sud |
Obsah alkoholu: | 13,5%obj. |
Vinařství: | Weingut Seckinger |
Odrůda: | Ryzlink rýnský |
Naturální víno: | Ano |
Ročník: | 2021 |
Objem: | 0,75l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Weingut Seckinger - Pfalz
Pět bodů v logu reprezentuje Jonase, Lukase a Philippa. Ale vinařství Seckinger je rodinná firma založena v roce 2012 a tvoří ji i mnoho dobrých přátel rodiny. Jedná se o jedno z nejmladších vinařství v Niederkirchenu ve Falcku. S ročníkem 2018 je vinařství Seckinger ekologicky certifikováno a další krokem byl přechod na biodynamiku od roku 2018. Kromě aspektu ekologického zemědělství je pro vinařství Seckinger také důležitá rekultivace starých vinic. Na 14 hektarech vinic, které obhospodařují je především Ryzlink rýnský, Rulandské bílé a Rulandské modré. V rekultivovaných terasovitých oblastech vysazují nový Ryzlink rýnský. Co se vína týče, samozřejmostí je spontánní fermentace, dřevěné sudy a žádné čeřící prostředky. Žádná manipulace zvenčí. Zcela se obejdou bez technických prostředků na úpravu vína, protože si zakládají na nezávislosti vín. Kromě minimálního množství síry (pokud vůbec) se na konci výroby nic nepřidává a nic neodebírá. Tím zajišťují přírodní, technicky bezchybná vína s polohovým charakterem.