Tre di Berri - Barbera d´Alba 2023
Hrozny pocházejí částečně z písčitých půd oblasti Roero a částečně z vápenitých půd oblasti Barolo. Fermentace probíhá v betonových a nerezových tancích a využívá pouze původní kvasinky. Po stabilizaci víno zraje několik měsíců v betonu než se lahvuje, obvykle v dubnu až květnu roku po sklizni. Výsledné víno červenofialové barvy je bohaté a kulaté a absence dubu přináší intenzivní čistotu a jasnou kyselinku. Ve vůní jsou černé třešně, černý hrozen, fialky, mandle a pečící koření. V chuti najdete třešně, granátové jablko, červený rybíz, stopu fialky a vláčné taniny. Víno perfektně ladí s červeným masem v syrovější či rychlejší úpravě, dobře si poradí i se zvěřinoým steakem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.