Tre di Berri - Lange Nebbiolo 2021
Hrozny pro Langhe Nebbiolo pochází ze svahů La Morry (Barolo Area), malá část z obcí Vicoforte a Monticello d'Alba. Fermentace probíhá z velké části v betonových nádržích, podle ročníku pak část i v nerezových tancích (pro zachování vyšší ovocnější aromatiky). I další zrání vína pak probíhá v betonu, a díky tomu má víno výrazně ovocný a šťavnatý charakter, odlišný od mnoha jiných Nebbiol zrajících ve dřevěných sudech. Oblast La Morra dává krásně vyzrálé hrozny s nasládlým taninem, a dle vinařů z Tre di Berri nepotřebuje tak takový dotek dřevěných sudů, jako z jiných oblastí Barola. I dkyž víno dokáže ještě několik let velmi úspěšně zrát, v Tre di Berri doporučí pít spíše mladší, do pěti let od sklizně, s talířem uzenin či Tajarinem (vyhlášené piemontské vaječné těstoviny) s masovou omáčkou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.