Zillinger - Gruner Veltliner Radikal 2016

Velká limitka a zároveň velmi "atypický" veltlín. Delší macerace na slupkách a dlouhé zrání na kalech ve velkých dubových sudech. Svoji opulentností a aromatikou může skoro připomínat burgundsko, už jen svou intenzivní žlutou barvou. Spíše herbální tóny a lehká nazrálá chlebovinka. Velmi velmi plné s neskutečně dlouhou dochutí. Doporučujeme dát na pár hodin do karafy. 

Dostupnost Skladem (6 ks)
Můžeme doručit do:
26.11.2024
Možnosti doručení
950 Kč
Zillinger - Gruner Veltliner Radikal 2016

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Rakouská vína
? Obsah cukru: Suché
Druh vína: Bílé
Země: Rakousko
Vinařská oblast: Weinviertel
Zrání vína: Dřevěný sud, Nerezový tank
Obsah alkoholu: 13,5%obj.
Vinařství: Zillinger
Odrůda: Veltlínské zelené
Naturální víno: Ano
Ročník: 2016
Objem: 0,75l
Certifikace: Bio

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

zillinger

Vinařství Herbert Zillinger - Weinviertel 

Vinařství Herbert Zillinger se nachází v oblasti Weinviertel v Rakousku a je známé pro své organické a biodynamické přístupy k výrobě vína. Herbert Zillinger a jeho manželka Carmen začali provozovat vinařství v roce 1983 a později se rozhodli přejít na ekologickou a biodynamickou výrobu. V současné době se na vinicích o rozloze 14 hektarů pěstují odrůdy jako Grüner Veltliner, Riesling, Muskateller, Sauvignon Blanc a další. Vinařství se zaměřuje na produkci vína s co nejmenším zásahem do přírody, což zahrnuje ruční sběr hroznů, spontánní kvašení s využitím přírodních kvasinek a minimální používání síry.

Herbert Zillinger je vášnivým zastáncem ekologického a biodynamického způsobu pěstování révy a výroby vína. Jeho vinice jsou bez chemických hnojiv, pesticidů a herbicidů a jsou ovládány pouze pomocí přírodních procesů. Výsledkem jsou vína, která jsou nejenom chutná, ale také přírodní a udržitelná. Vinařství Herbert Zillinger je příkladem toho, jak moderní technologie a tradice mohou být spojeny pro vytvoření vína nejvyšší kvality s ohledem na životní prostředí.